לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לימוד גמרא לקטנים

שאלה:

שלום וברכה

האם באמת ראוי שילדים בני 8-11 ילמדו גמרא? משא ומתן לוגי ודיוקים שדורשים 'לב מבין'? זה לכאורה הלימוד קצת נראה מלאכותי, הילדים אומרים את הגמרא ומצטטים אך האם הם באמת מפנימים?
האם זה להקדים את המאוחר?

ברוכים תהיו

תשובה:

שלום וברכה

זה מצויין שלומדים! הם לא באמת נכנסים בגיל הזה ללוגיקה שמצריכה לב מבין, הם מתרגלים למבנה של הגמרא, לשפה הארמית, להבנה שהגמרא היא חלק ממציאות החיים שלנו, וזה מה שמלווה את האדם כל ימיו תמיד, הם גם לומדים גמרות קלות יחסית עם הרבה המחשות, וזה מכין אותם נהדר לגיל המבודר יותר אז הם מתחילים יותר להעמיק.

שיהיה תמיד רוב נחת של קדושה!

שבת שלום.