לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טבילת קרש לחלות / טבילת צינצנת זכוכית חד פעמית לשימוש חזור

שאלה:

שלום.

קניתי זכוכית והכנתי ממנה קרש לחלות.
האם אני צריך לטבול אותה?
כמו"כ,אם אני מעוניין להשתשמ בצנצנות מזכוכית של סלטים,ע"מ להכין בהם חמוצים וכד',האם עלי להטביל אותן?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הקרש לחלות, אם אתה חיברת בעצמך את הזכוכית לקרש הרי שגמר המלאכה היה על ידי יהודי ואין צורך לטבול [גם כשנעשה על ידי גוי יש שצידדו לפטור בטענה שהעיקר הוא הקרש ולא הזכוכית וכלי עת פטורים מטבילה, אבל רבים החמירו לטבול אפילו בברכה, ראה בענין זה באוהל יעקב טבילת כלים אות רה].

לגבי הצינצנות זכוכית, לא הבנתי בדיוק במה מדובר, אם מדובר בכלי המיועד לשימוש רב פעמי ודאי יש לטבול ככל כלי זכוכית, ואם מדובר בכלי חד פעמי כמו צינצנת מלאה זיתים שקונים במכולת, דעת האגרות משה  כנגד רבים מהפוסקים שכלל א”צ לטבול בקבוקים של יין בשימוש חוזר וכך גם בצינצנות, ראה נימוקיו בח”א סי’ קכב ויו”ד ח”ב סי’ מ, לדעתו יצור הכלי הוא עתה בהחלטה של היהודי להשתמש בו בקביעות, אבל כל גדולי פוסקי זמנינו חלקו עליו בזה, וודאי יש לטבול, אבל בלי ברכה, ראה עוד כאן.

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח.

    לגבי הקרש של החלות,חשוב לציין שמדובר פשוט בשתי זכוכיות שבאמצע בינהן כתבתי משהוא עם אותיות מעץ והדבקתי יחד את 2 הזכוכיות,כלומר 99 % מהקרש הינו זכוכית.