שכחה ללבוש לבנים בשבעה נקיים

שאלה:

שלום וברכה
ילדתי לפני 6 שבועות . לפני כמה ימים התחלתי לספור ועשיתי הפסק מוך דחוק בדיקות בוקר ובערב והכל יצא נקי, אחרי יומיים נזכרתי שלא לבשתי תחתונים לבנים כנדרש, האם זה מעכב? הכל היה בסדר גמור חוץ מלבישת לבנים
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

בשולחן ערוך קצו,ג ובט”ז סי’ שפ”א סק”ב מבואר שבדיעבד עולים השבעה נקיים גם אם לא לבשה בגדים לבנים, ולכן את יכולה להמשיך ולספור.  כמובן אין להקל בזה לכתחילה כך לעשות אלא רק אשה שיש לה הרבה מאוד פצעים ואינה מצליחה להטהר מחמת הכתמים.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. המקור איננו מדויק הרמ"א בקצ"ו והט"ז בשפ"א מדברים על המנהג ללבוש מכובס ('לבן'/'ליבון') ולא על הצבע. יותר נכון להפנות לק"צ סעיף י' ולדברי האחרונים שם. (חת"ס ומהרש"ם ועיין פ"ת כ"ב)

  2. אכן המקור אינו מדויק.
    השולחן ערוך עצמו כתב רק שתלבש בגדים בדוקים מכתמים.
    (וברור שאף זה אינו מעכב בדיעבד לדעתו).