קדימה בעליית מפטיר – יארצייט או חתן בר מצוה?

שאלה:

שלום רב,
בעוד כמה שבתות נחגוג בר מצווה לבנינו בעז"ה ונערוך שבת משפחתית בבית הארחה עם כל המשפחה המורחבת לכבוד המאורע. בשבוע שאחרי השבת חל היארצייט של הסבא של הבר מצווה, כלומר אבא של אבא שלו. מי צריך לקרוא את ההפטרה באותה שבת הבן או האבא? אם זה האבא, האם יש קדימות לדוד של הבר מצווה, האח הגדול של האבא, בקריאת ההפטרה? אם יהיה שם חתן שיתפלל איתנו במניין יהיה לו קדימות לפנינו?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין ברור שיארצייט קודם לבר מצוה, כיון שאין כל מקור קדום לכך שחתן בר מצוה או קודם נישואיו חייבים לעלות למפטיר דוקא [בשבת שאחרי הבר מצוה הוא כן חיוב לעלות לתורה כמובא במגן אברהם סי' קלו, אבל זה לא צריך להיות דוקא מפטיר]. ראה בהרחבה בענין זה בס' נימוקי אורח חיים סי' רפב. אלא שברור הדבר שכיון שאצל נער הבר מצוה זה כל החוויה וכו' וכו', אין לגרום לו להפסיד זאת! ולכן ההנהגה הראויה לפי דעתי שנער הבר מצוה קודם לכולם.

רוב נחת ושמחות תמיד.