טבעת הקידושין נמצאה עם פגם

שאלה:

זוג שאחרי החתונה התברר שהטבעת הייתה מעט פגומה ושלחו לתקנה אצל הצורף, אמרו להם שצריך לקדש מחדש. האם זה נכון מה שהאנשים אומרים. יש לציין שהאשה לא הביעה שום אכזבה ותרעומת על כך אלא הסכימה לשלוח לתיקון

תשובה:

שלום רב,

לכתחילה יש שמראים את הטבעת לאישה כדי שתתקדש בכל מקרה ולא משנה כמה זה שווה וכד'. אולם ברור שבמקרה הזה אין צורך לערוך שוב קידושין האישה מסכימה להתקדש גם בזה ואין כאן מקח טעות. שהרי הכלל במקח טעות הוא שאם הקונה מסכים כשנודע לו שיש מום, אין צורך לעשות שוב קניין. וא"כ גם כאשר הבעל רכש את הטבעת ולאחר מכן התברר שיש בו מום כלשהו, אם הוא מסכים ומוחל ואין צורך בקניין חדש מול המוכר ראה חו"מ סי' רלג. והאישה ודאי מוחלת משום שאומרים לה שזה שווה אפילו פרוטה, ראה בחלקת מחוקק סי' לא סק"ז.