חבר וחברה שנפרדו אם צריכים גט?

שאלה:

האם שייך גט בזוג חברים שחיו יחד ללא נשואים ועתה רוצים להתגרש?

תשובה:

שלום רב,

לא. אין צורך בגט.

ראה שו"ע אבה"ע סי' קמט סע' י'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלו"ר
    תמהתי על ההכרעה להתיר בלא בירור טיב יחסיהן שהרי הרב עצמו או שמא רב אחר כאן באתר השיב על שאלת גרוש וגרושתו ששבו לחיות יחד ללא חו"ק שיתכן ששהותם יחדיו זמן רב כאיש ואישה מצריכה גט כמבואר שם בתשובה.

  2. תמהתי על תגובתך שאני מניח שנעשתה בלי לבדוק את המקור שצויין. אנא עיין שם ואם יהיו לך עדיין הערות או שאלות אתה מוזמן לחזור ולהעיר.