הנאה מקריאת הודעות שנכתבו תוך חילול שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
המחובר לקבוצות וואטצאפ שנמנים עליהם אף מחללי שבת,או לחלופין המשתמש בשאר הרשתות החברתיות למיניהם, שללא ספק משתמשים בהם אף מחללי,שבת האם ישנה בעיה לקרוא הודעות בקבוצות אלו שכן חלקן נכתבו בשבת, וכמו"כ האם ישנה איסור לכתוב הודעות שיחללו עליהם את השבת ע"י קריאתם בשבת ע"י מחללי שבת,

תשובה:

שלום וברכה

לגבי משלוח הודעות, אכן כדי שלא לגרום לחילול שבת לא כדאי לשלוח הודעות סמוך לשבת. הייתי נמנע מלשלוח בכלל ביום שישי. לגבי קריאת הודעות שנכתבו בשבת, מעיקר הדין, ברגע שעבר במוצאי שבת הזמן של בכדי שיעשו, כלומר הזמן שלוקח לכותבן, כבר מותר ליהנות מהן. אלא שכמובן הנפש סולדת מכך ומי שנמנע מליהנות מחילול שבת שכזה יתברך בברכת השבת שהיא מקור הברכה.

שבת שלום.