החזר הלוואה ליורשי מלווה שניפטר

שאלה:

מה הדין לגביי הלוואה שנלקחה מאדם בצורה פרטית ולאחר תקופה המלווה ניפטר . ויש בידי היורשים שייק על סכום ההלוואה האם אפשר לתרום את סכום ההלוואה לבית הכנסת או הלווה חייב בהלכה להעביר את הכסף ליורשים מבחינת ההלכה בלבד תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר נפטר המלווה חייב הלווה לפרוע את חובו ליורשי המלווה. שיורשי המלווה זוכים בהלוואה של אביהם. ולא יכול הלווה לתרום את הכסף לבית כנסת, אלא לפרוע ליורשים. ואם תרם לבית כנסת לא עלתה בידו וחייב לפרוע שנית ליורשי המלווה.

בהצלחה.