בשר וחלב יחד בתנור – מה עושים?

שאלה:

מה הדין של עוגה חלבית שנאפתה בתנור חלבי בטעות יחד עם קציצות בשר שחשבתי שהיו פלאפל?
ומה הדין של התנור?
ומה הדין של צלחת חלבית corelle ששמתי הקציצות בשר?

תשובה:

שלום וברכה

את האוכל יש לזרוק כיון שמן הסתם לא היו שני המאכלים עטופים היטב ללא מעבר אדים. את התנור יש להכשיר, לנקות היטב, להמתין 24 שעות ללא שימוש, ואז להפעילו ריק 40 דק' על חומו המירבי.

יש ספק הלכתי בנוגע לכלים של קורנינג (או קורל), אם יש להחשיב אותם ככלי זכוכית, או ככלי חרס. לכן, אין להכשיר אותם לכתחילה. במקום שיש צירופים נוספים, אפשר להקל ולהכשיר אותם על-ידי הגעלה (טבילה במים רותחים מבעבעים על האש). כגון שיש ספק אם האוכל היה חם וכדומה, או שמדובר במאכל שאינו גוש אלא נוזלי, שכיון שמדובר בכלי שני יש להקל ולהכשיר. במקרה שלך לצערי יש לזרוק.

שבת שלום.