קיבל תוספת בעודף או תוספת במשכורת – האם חייב להשיב

שאלה:

האם מוכר שהביא לי עודף יותר או ששילמו לי משכורת יותר ממה שאני אמורה לקבל מכל סיבה שהיא אני אמורה להודיע להם? זה גזל? או שזה משמיים?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שקיבל תוספת תשלום: אם יש לתלות את התוספת בטעות – כגון שטעה בספירה של הכספים, חייב להחזיר את התוספת. ואם לא ניתן לתלות בטעות, וברור שהנותן הבחין בתוספת, אין צריך להחזיר את התוספת. באופן שלא ניתן לתלות בטעות, ואומר הנותן שטעה נחלקו הראשונים האם נאמן לומר טעיתי.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רלב סעיף ב. ובש"ך שם ס"ק ב.