עמלה שחויבה בגין ש'יק שחזר

שאלה:

אני נתתי שיק שכירות למשכיר וזה היה צריך לצאת ב1 לחודש הלועזי והתקשר אלי באותי יום שבגלל סיבות אישיות שלו הוא רוצה להחליף את השם על השיק ואמרתי לו שאולי אתן לו מזומן או העברה בנקאית כשיתן לי את השיק והוא אמר לי שיהיה בקשר איתי בקיצור חיכיתי כמה ימים להפגש איתו והוצאתי כבר את הכסף במזומן לתת לו את זה וניסיתי לתפוס אותו בטלפון ולא הצלחתי.
ולמחרת ראיתי שבאותו יום הוא הפקיד את הצ'ק בבנק ובגלל שהוצאתי את הכסף לתת לו את זה ביד אז זה חזר והוצרכתי לשלם 66 ש"ח עמלה האם יש לי אפשרות להוריד את ה66 ש"ח מהחשבון שלו ובגלל שלא עדכן אותי שהוא מפקיד את הצ'ק או שאני לא יכול אני רוצה לציין שעכשיו אני המוחזק כלומר הכסף אצלי?

תשובה:

שלום וברכה,

לא סיכמת איתו שלא יכניס בגלל חוסר כסף, ואתה אמרת שאולי תעשה לו העברה בנקאית, וניתן להבין שיש לך כסף בחשבון, ולכן אין במעשה הפקדתו נזק ולא גרמא, ואינך יכול לתפוס לו את מעותיו.

בהצלחה.