האם הטיפול הביואורגונומי מותר הלכתית

שאלה:

שלום רב לכבוד הדיינים,
פגשתי את שיטת הביואורגונומי שמרפאה מחלות פיזיות דרך טיפול באנרגיות של האדם. הבסיס לשיטה זו היא ההבנה שלפני שנוצרת מחלה פיזית יש כבר פגימה במערכת האנרגטית שעוטפת את האדם. וכשמטפלים באנרגיה ומתקנים אותה, המחלה כבר תיעלם. חשוב לי מאד להבין מה ההלכה אומרת לגבי טיפול באנרגיות. ואם הרבנים החשובים מכירים את שיטת הביואורגונומי לעומק כדי לדעת אם יש בה משום תיקשור או ריפוי דרך כוחות טומאה או לא. תודה רבה לכם

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר מספיק לעומק, אני גם לא חושב שמדובר בדרך אחת, יש הרבה אנשים שמתיימרים בדרכים שונות לטפל באנרגיות. למעשה מה שקורה הוא כך: רובם נוכלים או אנשים מדומיינים, מיעוטם משתמשים בכוחות טומאה כאלו ואחרים שמקורם בכל מיני דתות במזרח הרחוק, לכן בכל מקרה לדעתי יש להתרחק מזה. לאחרונה יצא ספר רחב היקף בשם המטוטלת ששם הוא מוכיח שכל השיטות מהסוג הזה כאשר יש בהן אמת, הן בחשש כוחות טומאה. אני חוזר שוב, שלרוב זה הבלים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה. עדיין מחפשת מי שמכיר טוב יותר את השיטה. נוכלים הם לא, אבל לגבי כוחות טומאה, את זה הייתי רוצה לברר. אם אתם מכירים מי שיודע לעומק על שיטה זו, אשמח שתפנו אותי אליו
    תמר

  2. תנסי בטל' 0527138341 אני יודע שפעם כתב הרב על סוגיא זו, אינני יודע אם ידע לענות ספציפית אבל שווה לנסות. תאמרי לו שירוחם ארלנגר שלח אותך.