אין רע יורד מלמעלה

שאלה:

שלום הרב
יש לי שאלה שמעשקה אותי הרבה זמן אז ככה:
אם ל-ה" יש כל כך הרבה כח ועוצמות. ותמיד אומרים שהוא אוהב אותנו, אז למה הוא גורם לאנשים טובים לחלות לסבל או למות בגיל צעיר?

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך היא השאלה הכי יסודית באמונה! התשובה היא פשוטה, אין רע יורד מלמעלה! כל הקשיים בעולם הזה, צרות מחלות פרנסה וכו', הכל לטובתנו! לפעמים זה נסיונות כדי שנעמוד בהם ונזכה לשכר נצחי, לפעמים זו כפרת עוונות וכו', זה תכלית העולם, להתגבר על הכל כדי להגיע לה' יתברך. בחז"ל מדברים הרבה על הצורך להיות שמח ביסורים. יש משל ידוע בענין זה לילד שמציץ מחור המנעול והוא רואה סכין גדולה חותכת… הוא נבהל מאוד מי יודע איזה בית מטבחיים זה שם בפנים… אבל כשפותחים לו את הדלת הוא רואה ששם גוזרים בסכין בדים יקרים לעשות מהם בגדי מלכות וכיוצא בזה… כך אנחנו כאן רק מציצים מחור המנעול, אבל כשנבוא למעלה נשמח בכל קושי שהיה לנו כאן. יש הרבה מאוד מה להאריך בענין זה, אבל זה העקרון.

שנדע תמיד רק טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ברשות הרב אם אפשר רק לחזק את הדברים בהיגיון פשוט
    הרי למה אנשים עושים רע לאחרים בעולם הזה? (אני מתכוון רע לשם הרע)
    או שהם סתם אנשים רעים שנהנים לראות שאחרים סובלים, וזה סוג של בעיה נפשית, או כנקמה על רע שמישהו עשה להם.
    את הסוג הראשון חלילה לנו מלייחס לה', ונראה לי שזה ברור.
    את הסוג השני של הרע גם אפשר לשלול בקלות, שהרי כל מה שאנו עושים פה בעולם לא באמת פוגע בה'. אם אדם עושה עבירה ההשלכות הן על עצמו ולא על ה', בבחינת אם חטאת מה תפעל. ולכן הקב"ה לא נוקם חלילה אם מישהו חטא, כי ברור שאין פה פגיעה בו.
    ולכן אי אפשר לומר שהקב"ה עושה רע לשם הרע כמו ששייך אצל בני אדם, אלא הדברים רק מצטיירים בעינינו כרע, אך הם לתכלית הטוב.