שוכר שביטל שכירות ותובע את הדמי תיווך – המשך

שאלה:

הוא תובע אותי כרגע לבית דין בטענה שהוא זה שהיה צריך להביא שוכר אחר (להפנות אותו אליי שאטפל בזה מול בעל הדירה ואעשה את העבודה הזו בחינם כי הוא כבר שילם) ואז הוא היה יכול לגבות מהשוכר שהוא הביא את דמי התיווך ששילם לי.
האם טענה כזו יכולה להתקבל? הרי בעל הדירה לא רצה שמישהו יגיע דרכו ובעל הדירה הוא זה שהנחה אותי למציאת שוכר חדש.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר את תיווכת עבורו דירה, הוא חייב לשלם את מלוא הדמי תיווך, והביטול שעשה היות ולא היה מחמת מום שהתגלה, לא פוטר אותו. עכשיו הוא רוצה לעשות עסק ולתווך בעצמו ולהרוויח כסף, זכותו של בעל הדירה לומר לו שאינו רוצה לשמוע ממנו שום עצה של תיווך, וזה לא שייך אליו הנושא של התיווך. ואת שתיווכת לאדם נוסף מגיע לך. ולכן איני רואה שם עילה לחייב אותך. אלא אם כן יש לו טענות אחרות..
בהצלחה.