קידוש על פחות משיעור רביעית

שאלה:

בס"ד,
מה הדין באדם שעשה קידוש , והתברר בדיעבד , שעשה על שיעור של 60 גרם יין , היינו פחות מרביעית ? ומה עליו לעשות ?

תשובה:

שלום וברכה

פחות מרביעית זה כמובן כלום ובאופן עקרוני יש לקדש שנית, במה דברים אמורים כשאין יין אחר לפניו או שאינו מתכוין לתות מהיין בסעודה, אבל אם יש יין לפניו ומתכוין לשתות ממנו בסעודה, גם היין שבבקבוק נכלל בקידוש ואינו צריך לקדש שנית אלא ישתה ממנו עכשיו שיעור. כך נראה לכאורה על פי מה שכתב במשנה ברורה בסי' רעא ס"ק עח לגבי מי שקידש על הכוס ומתברר שיש לו שם מים ולא יין…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יש הבדל בין מה שצריך להיות בכוס לבין מה שצריך לשתות. הכוס חייבת להחזיק רביעית, אבל לא צריך לשתות הכל, מספיק מלוא לוגמיו שזה רוב רביעית.