השתתפות אבל בחתונת קרובים מדרגה ראשונה בשנת האבל

שאלה:

שלום רב,

לגבי בני אשכנז, מה האפשרות המועדפת בעניין השתתפות דודים של החתן בשנת האבל שלהם בחתונה שלו?
האם הם יכולים להיות בחופה ואם כן אז מה זה לעניין זה סוף החופה?
בסעודה בשולחן צדדי או לא? האם בחדר צדדי?
אם באבלות הולכים אחר הדעה המקילה אז מהי הדעה הזו והאם אין בעיה לנהוג לפיה?

תשובה:

שלום וברכה

הכי מהודר זה להיות רק בחופה ואחר כך ללכת הביתה… בשעת הדחק כאשר נוכחותם מאוד חשובה, ניתן להיות בצד ולשמש כל הערב כמלצרים, אבל בצורה רצינית כמלצרים ממש ולא לצאת ידי חובה להגיש משהו, זה כמובן רק בשעת הדחק כיון שמעבר לעצם הקולא שבענין, יש הרי גם בעיה של מוזיקה. לאכול יאכלו בחוץ.

מקורות:

בגשר החיים פכ”א עמ’ קפו כתב להקל לאח ואחות של החתן כאשר הם אבלים לשמש כמלצרים ולאכול ביחידות על פי דברי הרמ”א שצא,ג, ויש שכתבו באופן זה להתיר אף לאכול בסעודה, ראה מהרשד”ם חלק יו”ד סי’ רב, אך הרבה אחרונים (בית מאיר זרע אמת ועוד) חולקים עליו וכן משמע בדברי הרמ”א שם, ולכן ראוי לאכול ביחידות.