היתר מאה רבנים

שאלה:

מה התהליך כשבית דין כותבים היתר ק' רבנים האם האם שולחים לה מכתבי התראה וכו'.? ולפני קיבוץ החתימות שולחים עוד הפעם ? (בפרט בחו"ל) מה נהוג כהיום?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע אם לפני שאוספים את החתימות שולחים שוב. אבל זה ברור שאין אף פעם היתר מאה רבנים אם הבי"ד שמסדר את ההיתר אינו בטוח שאין סיכוי שהאישה תסכים לגט, משום שאם היא מסכימה לקבל גט בי"ד יעשה כל טצדקי כדי שתקבל גט ולא יזדקקו להיתר מאה רבנים.