הדלקת נרות שבת בחדר השינה

שאלה:

שלום לרבנים למה מסתפקים בהדלקה נרות של אמא במטבח אם הטעם משום שלום בית שלא יכשל אז לכאורה אפשר לברך גם בחדר אחר שהאור לא מגיע לשם? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

עיקר מקום ההדלקה שתיקנו חכמים הוא במקום האכילה שם האור נצרך ביותר, אבל נכון הדבר שניתן לברך על הדלקה גם בחדר אחר, ואכן, בנות הספרדים שאינן מברכות על תוספת אורה, כאשר הן מתארחות במקום אחר ורוצות לברך, מדליקות בחדר השינה, ראה בענין זה הרבה תשובת כאן באתר לפי החיפוש הדלקת נרות תוספת אורה.