א-ל מלא רחמים בשבת מברכין

שאלה:

שלום
מנהג בקהילתנו לומר א-ל מלא רחמים במנחה בשבת לפני יום היארצייט.
יש טוענים אצלנו שבשבת מברכים או בחודש ניסן אין לומר.
למיטב ידיעתי, המגבלה לא לומר היא לאלו שנוהגים לומר בכל שבת במשך השנה הראשונה לפטירה.
מה נכון?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה שניכם צודקים… בענין זה יש מחלוקת, אני מעתיק לך מדברי המשנה ברורה סימן רפד ס"ק יז:

כשמברכין החודש – ואין מזכירין בו נשמות ואפילו במקום שאומרים אב הרחמים כגון בימי הספירה אפ"ה אין מזכירין בו נשמות רק למי שנפטר באותו שבוע [מ"א] והפמ"ג כתב שכדומה שאין מזכירין אז נשמות כלל:

כך שכל מנהג יש לו מקור.