נדר בלי שיקול דעת מספיק

שאלה:

שלום אם נדרתי נדר בלי לחשוב לפני אם כדאי לינדור אותו או לא ועברתי אליו ואיזה שעה אחרי הנדר הבנתי שנדרתי נדר מוגזם מידי ואפ היתי חושב על זה עוד היתי בסוף נודר נדר אחר האם זה ניחשב נדר?

תשובה:

בודאי זה נחשב נדר, אתה אדם בוגר ואחראי למעשיך.

אם תשמע לעצתי, לא נודרים כלל!! אף פעם ומשום סיבה!! עוון נדרים חמור מאוד וכתוב על כך עונשים חמורים, מי יסתבך בדבר כזה?!

עשה התרת נדרים ויותר לא לנדור..

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרב אבל זה עבר לי מלפני כמה חודשים זה עבר לי לגמרי ניראלי ופיתאום נדרתי כמו דפוק בלי לחשוב כול כך על הנדר ונדרתי בכוונה כי לא רציתי להגיד את המילה הזאת ובסוף אמרתי ועברתי על הנדר אז אני לא יודע אם זה קשור לזה ביכלל ועוד שאלה האם זה לכול החיים לא ניחשבים הנדרים שלי?