לשבת לצד בריכה מעורבת בזמן שיש רוחצים

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני רוצה לנסוע לאילת למלון שיש לו בריכה( מן הסתם מעורבת) האם מותר לשבת מסביב לבריכה לשתות בירה בלי להסתכל על הרוחצים

תשובה:

חלילה וחס! הרי על זה אמרו בגמרא בבא בתרא דף נז עמוד ב:

“ועוצם עיניו מראות ברע א”ר חייא בר אבא זה שאין מסתכל בנשים בשעה שעומדות על הכביסה היכי דמי אי דאיכא דרכא אחריתא רשע הוא אי דליכא דרכא אחריתא אנוס הוא לעולם דליכא דרכא אחריתא ואפ”ה מיבעי ליה למינס נפשיה”.

כלומר גם זה שעוצם עיניו ואינו מסתכל באותן נשים נחשב רשע, מפני שלא היה לו ללכת שם ולהכניס עצמו לנסיון, אף שלמעשה עמד בנסיון! וכך גם באינטרנט שאינו מסונן כהלכה.

ברכה והצלחה וחודש טוב.