אדם רשע שמעשר כספים יתעשר?

שאלה:

שלום רב!
דנו בינינו כמה חברים האם אדם שמעשיו מקולקלים, מחלל שבת בפרהסיא, עובר איסורי עריות מהחמורים בתורה, אבל מקיים מצוות מעשר כספים, האם יתעשר מכך (ותקוים ההבטחה עשר בשביל שתתעשר), או שלא יתכן שרשע כזה יתעשר למרות שקיים מצוות מעשר כספים?

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שאין קשר בין הדברים, מה שמובטח לו על מעשיו הטובים יקבל, ויש הרבה דרכים לבורא העולם להענישו על מעשיו הרעים בעולם הזה ובעולם הבא.

שנדע רק טוב תמיד.