קדימה בברכות

שאלה:

האם חוץ מלברך על המוקדם לענין הברכה, יש עניין נוסף להקדים את סדר אכילתם של שאר המינים הכלולים באותה ברכה?

תשובה:

שלום וברכה

יש ענין להקדים את החביב, ולהקדים פרי של שבעת המינים על פרי שאינו משבעת המינים, וכששתי אופציות אלו מתנגשות יש מחלוקת מה עושים, ראה כל פרטי ענין זה בשו"ע ומשנה ברורה בסי' ריא.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה בשו"ע שם מדובר על הקדימה על מי לברך קודם, אולם אחרי שבירך כבר, למשל על החביב וגמר לאוכלו, ועתה רוצה להמשיל לאכול תפוח עץ וענבים, האם גם עתה ללא ברכה יש עדיין להקדים באכילה את הענבים? זה לא ראיתיח שם בשו"ע ובמשב"ר.