דם בימי טהרה לאחר הפלה

שאלה:

שלו' וברכה,
אישה שראתה דם בימי הטהרה אך הדם הוא וודאי לא דם של ווסת, (אלא יתכן של שאריות מהפלה וכדומה) האם צריכה לחשוש לעונות כדין דם ווסת רגיל (עונה בינונית, עונת חודש, הפלגה) או שמא אנחנו אומרים שזה המשך מהדם הראשון ?
אשמח באם אפשר לצרף מקורות, כי שמעתי דעות לכאן ולכאו והייתי רוצה לקבל תשובה ברורה וחתוכה.
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל אפשרות לקבוע דבר כזה בודאות, הרבה פעמים יש שינוי במחזור או ריבוי דם בגלל ההפלה שהיתה כמה שבועות קודם לכן, אבל זה לא אומר שמדובר בדם הפלה שאינו דם וסת, ובהחלט יש לחשוש לעונות. אין ספק שאחרי הפלה המחזור אינו סדיר ויש ריבוי דמים וכתמים. אינני מכיר דעות שונות בענין זה.

בשורות טובות ותמיד שמחות.