מתי עושים סעודת ה 30 ועולים לבית העלמין?

שאלה:

יום הקבורה של אחותי ז״ל חל בתאריך 12/12 באיזה תאריך יחול ה 30?

תשובה:

שלום וברכה

כדי לקבוע תאריך צריך לדעת את התאריך העברי, ואסביר: התאריך הלועזי משתנה בחצות הלילה, התאריך העברי הוא משקיעת החמה עד צאת הכוכבים שלמחרת, לכן חשוב לדעת מה היה התאריך העברי ובעצם באיזו שעה ביום היתה הפטירה, ואז סופרים שלושים יום כולל יום הפטירה ויו8ם השלושים, וביום זה עולים לקבר וכו'.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני חוזר ומסביר שלא עוזר תאריך לועזי! כי הרי אם זה היה ב12/12 לפני שקיעת החמה זה דבר אחד ואם זה היה אחרי שקיעת החמה זה כבר היום הבא!!

  2. השלושים הוא לפי הקבורה ו6:00 בערב זה כבר לילה, כלומר ה' הוא היום הראשון ממנו תמשיכו לספור וביום השלושים תעלו.