דילוג בתפילה כדי להיות ש"ץ בשנת אבל

שאלה:

שלום רב
אני אשכנזי בשנת אבל ומתפלל בדרך כלל כ ש"צ.
ולפעמים אני מגיע לתפילה בבוקר והחזן כבר התקדם בפסוקי דזימרה.
אם כדי להיות חזן החל מ ישתבח עלי לדלג כמה פרקים בפסוקי דזימרה. האם מותר לדלג כדי להיות חזן או שעדיף לותר על זה כדי לא לדלג בתפילה.?

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שעדיף שלא לדלג, וכך כתב בס' מגיד משרים פרשת בהר [דברי המגיד מן השמים למרן הבית יוסף]: "תקרא כל התפילה מראשה ועד סופה כסדר, לא יחסר אפילו תיבה אחת, דהא כולה מיוסדת על פי הסוד. ולא כאותם השוטים שמדלגים התצפילה בסיבת שינתם הרעה על משכבותם, אוי להם שמקלקלים הצינורות, וכמה וכמה רעות גורמים להם ולכל העולם בסיבת מניעת השפע לעולם הזה, בהיותם מקדימים המאוחר ומאחרים המוקדם, לכן תהיה תמיד משכים לבית הכנסת".

ולכן, כיון שיש חשיבות רבה להיות ש"ץ בשנת האבל, תעשה כל מאמץ לבוא לתפילה בזמן, כך תספיק גם את הקדיש שלאחר הקרבנות.

שבת שלום ומבורך.