אקדמיה בראי ההלכה

שאלה:

אני בבעיה אין לי רב גדול שבאמת מכיר אותי וכיום אני עובד אבל אין לי תואר אקדמאי דבר שמהווה עבורי חסם להיתקדם בעבודה ואני שומע צדדים פה ולשם לגבי לימודים אקדמאים.
האם זו החלטה שבני זוג יכולים לקחת בניהם?ואם התשובה שלילית האם צריך רב באמת גדול שמכיר אותי או שמספיק באדם חרדי מבוגר ואחראי שמכיר אותי להכריע בשאלה כזאות.
האם הרב יכול להאחיב קצת בבעיות שיש באקדמיה?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

כדאי מאוד להתייעץ עם יהודי תלמיד חכם מבוגר וירא שמים כמו רב בית הכנסת וכדומה שייעץ לך, לא צריך דוקא לחפש את גדול הדור. אבל הכי חשוב להתייעץ עם מביני ענין כיצד עושים זאת בצורה הכי ראויה. ברור שללכת סתם לאוניברסיטה זה מכשול גדול, המון פריצות ותועבה. יש מקומות חרדיים, וסוגים של אוניברסיטה פתוחה ומכללות חרדיות, שבהם יש קורסים ייעודיים שמתאימים הרבה יותר לאדם הדתי. גם אם התעודה שלהם "פחות נחשבת", זה מחיר ששווה לקחת כדי לשמור על היהדות…

בהצלחה רבה ושבת שלום.