להתגלח במכונת גילוח

שאלה:

שלום וברכה,
כמפורסם, יש לא מעט פוסקים האוסרים להתגלח במכונות גילוח כול שהם,
ויש שמתרים, אך בכול אופן אני משתדל להחמיר ולא להתגלח אלא במכונת תספורת.
ועל פי מה שהבנתי, יש מחלוקת בראשונים האם מותר לגלח בתער את הזקן בגרון מאזור הגורגרת ועד לזקן העליון שבפנים. ויותר מיזה, הש"ע פסק שירא שמים לא יגלח כלל מזקנו בתער שרבו שיטות הראשונים.
שאלתי היא, האם מותר לי להתגלח במכונת גילוח באזור הגורגרת ומעלה ולעבור על חלק מהשיטות שאוסרות את זה? שסוף סוף יש גם לצרף לזה את הפוסקים המתירים להתגלח במכונות גילוח.
אשמח לציון מקורות מהרב.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלמעשה נהגו להחמיר גם בגרון כדברי הרמ"א בסי' קפא, אזי אם מדובר במכונה עם הכשר של הרב גרוס וכדומה, אתה יכול לעשות זאת, אבל בלי הכשר – יש להמנע. אין כאן ענין של מקורות, פשוט עד כמה שחוששים שיש בעיה במכונה אין להכנס לחששות של גילוח שאינו כהלכה.

שבת שלום.