כף פרווה שעירבבו בה בצל בשרי רותח

שאלה:

בצל טוגן בסיר בשרי שאינו בן יומו,ולאחר מכן הכף שערבבה את הבצל נגעה בקרש חיתוך.האם  הקרש והכף בשריים?

תשובה:

שלום וברכה

גבי הכף, לכתחילה ראוי להגעילה כדי שתחשב שוב פרווה, אבל אם יש קושי להגעיל מאיזו שהיא סיבה, אם כן בשעת הדחק ניתן לסמוך על שיטת הבית מאיר, שאף שמחמירים בנ”ט בר נ”ט בדבר חריף, וגם מחמירים באינו בן יומו, צירוף שניהם יחד אינו אוסר, ושיהיה ללא שימוש 24 שעות. וראה עוד כאן. לגבי הקרש חיתוך אין בעיה.