כיתוב על גבי מצבה

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב,

לצערי סבא שלי נפטר לפני כשבועיים לאחר 3 שנים שבהם הוא סבל מאוד מבעיות תפקוד וייסורים קשים ורבים שנגרמו לאחר ניתוח שהוא עבר במוחו. לצערי כל חייו היו קשים, אמו נפטרה כשהוא היה בן 4 לערך.

האם יש עניין לציין זאת במצבה?
האם יש נוסח מיוחד לכוהנים?
אנחנו מודעים לכך שלא מומלץ להאריך על אופיו של הנפטר, אך האם יש משהו אחר שראוי לרשום על המצבה על מנת לא לגרום לו לצער?
בנוסף,איננו יודעים את תאריך לידתו של סבא שלי,מה עושים במקרה כזה?

תודה מראש על התשובות

תשובה:

שלום וברכה

ניתן לכתוב "קיבל יסוריו באהבה ובאמונה", אין נוסח מיוחד לכהנים מעבר לציון העובדה, כלומר "פלוני בן פלוני הכהן", אין חובה לכתוב תאריך לידה, אם לא יודעים לא כותבים…

אפשר לכתוב משהו שמתאר את אופיו, אינני מכיר כדי לכתוב, ניתן לכתוב משהו על מסירותו לילדים, או שהיה משכים ומערבי לבתי כנסיות אם זה אכן היה וכדו'.

בשורות טובות.