רטיבות אצל השכן שלא נודע מקור הנזילה

שאלה:

שלום רב אנו גרים בבניין 2 קומות
אני גר בקומה שניה ויש לי מרפסת שמש לא מקורה.
לשכן מתחתי יש רטיבות בתקרה של החדר שמתחת למרפסת.
עשיתי איטום וריצוף חדש במרפסת ותיקון בניקוז המים במרפסת..עשינו הצפה למשך שלוש ימים לאחר השיפוץ ולא היה לשכן חדירת מים בכלל.
לאחר שנה מהשיפוץ כעת בירידת הגשמים שוב חודר רטיבות לשכן מתחתי בתקרה .
יש לציין שלקירות הביניין יש חיפוי של אבנים ירושלמיות חקירות הביניין לא נבדקו לגבי בעיות איטום.
מה הדין אם המקור שנכנס ממנו מים זה מהקירות של הבניין והקיר של המרפסת שלי מי צריך לשאת בהוצאות תיקון לבדיקה למקור הבעיה ותיקונה.
אודה לקבלת עזרה בברכה שי

תשובה:

שלום וברכה,

אם ברור שהנזילה ממך אתה חייב לתקן את הנזילה, וכן לאתר את מיקום הנזילה. אך כל עוד לא ידוע מקור הנזילה, אולי הנזילה לא מהשטח הפרטי שלכם, אתם יכולים לומר לשכן שיתקן הוא, ואם יתברר שהמקור נוא ממכם אז תבררו את הדין האם אתם חייבים לשלם וכמה?

חוששני שתוציאו שוב הוצאות, ולא יהווה תיקון לבעיה, וההפסד ייפול עליכם.

בהצלחה.