יעוץ לגבי קשר בזיווג שני

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני נמצאת במצב קשה מאוד כעת.
אני אם חד הורית אמא ל 3 ילדים .
הגדול בן 24 , אני יוצאת עם אדם מחוץ לעיר מזה 8 שנים. אני אוהבת אותו מאוד ואכן היו גם משברים ומשקעים. לפני כחודש הבן שלי הגדול איים עליו שלא יעלה אינו יותר מסיבות שלו (שחלקן אינן נכונות) ואוסר עלי לנסוע אליו. אנו אוהבים מאוד ומתכתבים רק דרך ווצאפ לצערי. כידוע אין אדם מושלם , ולצערי אומר כי הבן שלי הוא בעצמו מקלל את אחותו ומתנהג בשליטה שקשה להכיל אותה נפשית. אודה לייעוץ ממך אני קורסת בנפשי.
תודה רבה טליה

תשובה:

שלום וברכה

כאב לי לראות מה שאת עוברת, אנחנו כמובן לא יכולים לייעץ דרך האינטרנט בלי להכיר, לא לגבי עצם השידוך, ולא לגבי השיח בבית, לדעתי חובה להתייעץ היטב על השידוך, משום שנכון את אומרת שאין אדם מושלם, אבל לא בהכרח אמורים לראות את החסרונות מיד… חסרונות מידי בולטים גם יפריעו יותר בהמשך.. הטבע הוא שהשידוך נראה ממש מושלם וכל אחד משחק כביכול הוא האדם הכי נעים, ואחרי החתונה מגלים בעיות. אם בעיות ניכרות מיד יתכן שהן יותר משמעותיות. לכן: 1. צריך להתייעץ עם רב מ'ומי אדם שאת מעריכה וכדומה על עצם הקשר. 2. חובה למצוא אדם שיש לו השפעה על הבן שיבין שאין לו כל יכולת להכתיב את החיים הפרטיים והאישיים שלך. יש גבול שאסור לילד לעבור בקשר להוריו. זה לא יעזור אם את תריבי איתו, אלא צריך למצוא אדם שיש לו השפעה עליו שידבר איתו.

החלטות טובות ובהצלחה.