אשה שמתקשה לבדוק בשבעה נקיים – פצעים

שאלה:

שלום וברכה,
אני אישה המתקשה להיבדק,
ולכן שאלתי, האם מותר לי לעשות בדיקה בעודי יושבת במים שכך הבדיקה תצא לי נקיה?
או לעשות מיד כאצא מהמים?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

לא ניתן כך לעשות כי באופן זה את רוחצת את המקום ואין משמעות לבדיקה… בודאי יצא נקי… אם הבעיה שלך היא פצעים בנרתיק, אזי את יכולה להקל לבדוק רק ראשון ושביעי, ובכל פעם בדיקה אחת בבוקר וזהו, אם זה יצא נקי ניתן לטבול, אם לא, ניתן להעזר באחות טהרה. במקביל ניתן לטפל בפצעים אלו וחבל לסבול לחינם. אם הבעיה שלך היא הורמונלית והדם בא מהרחם ודאי חובה לטפל בזה באמצעים תרופתיים פשוטים של סידור וסת.

בהצלחה