קביעת שנת אבל

שאלה:

שלום רב ותודה מראש על העזרה!

אבי היקר זכרו לברכה נפטר בי"ג בניסן התשע"ח בתאריך לועזי זה יוצא 29.03.2018. רציתי לדעת מתי בדיוק אני אמורה לצאת משנת האבל? הבנתי שמכיוון שזו שנה מעוברת זה יוצא בתאריך ה18.04.2019 כלומר י"ג בניסן התשע"ט. בנוסף רצית לדעת אם אכן זה ב18.04, אחת מחברותיי מתחתנת ב17.04 וזה יוצא יום לפני, יש היתר ללכת?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

להיפך, כיון שזו שנה מעוברת סיום שנת האבל הוא בחודש אדר ב', אבל כיון שהפטירה היתה בלילה זה כבר נחשב י"ד בניסן, כלומר האבלות מסתיימת בי"ד באדר ב' בבוקר – יום הפורים.

בשורות טובות.