מניות של חברות שקיים בהם חילולי שבת

שאלה:

האם מותר ליהודי להשאיר את מניותיו בחברה מחללת שבת ועובדיה גוים אך השותפים יהודים

תשובה:

שלום וברכה,

לדעת מרן ורבנן הרבנים הגאונים הרב משה פיינשטיין, והרב שלמה זלמן אוירבך, והרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל אין איסור ברכישת מניות, גם מניות שעוסקים בדברים אסורים – ריבית שבת ומאכלות אסורות, לדעתם הרוכש מניה שהיא אחוז קטן, אין לו בעלות בחברה, וממילא אין לו שותפות בחברה ובאיסורים שעוברים בה. מאחר וגדולי מצוקי ארץ סוברים כך, אין חובה למכור את המניות שיש בהם חשש של חילול שבת. אך יש פוסקים שנקטו להחמיר בזה.

בהצלחה.