בחור נחשב 'עני' לעניין מעשרות

שאלה:

אני בחור לפני חתונה, לומד בכולל ונכנס לי כ-1000 ש"ח בחודש. סכום דומה אני מקבל מדי חודש מאבי שעוזר לי.
מדי פעם אני מפריש בביתי תרומות ומעשרות, כעת זו הרי התקופה של מעשר עני (עד ט"ו בשבט). האם אני יכול 'לקח' לעצמי את המעשר ולהשאירו, כדי לצאת ידי נתינת המעשר לעני? (כעת למשל יש לי בחשבון הבנק כ-3000 ש"ח, ומדי פעם נכנס ויוצא להוצאות שונות. אם זה משנה) כלומר, האם אני נחשב 'עני' הלכתי?
כמו כן, במידה וכן, האם אני צריך להגביה את כל המעשר בידי כדי לזכות בו, או שמספיק להרים חלק ממנו או שכלל לא צריך?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שאתה ניזון מהוריך, ומקבל בעצם סוג של דמי כיס 2000 ש"ח שמספיקים לך ברווח, אז למה בעצם שתחשב עני?