נכנס כסף לחשבון הבנק של העובד שאינו זכאי בכך

שאלה:

שלום וברכה
רציתי להתייעץ,
הייתי מועסקת כגננת ופוטרתי מתפקידי. לאחר חודש, המקום בו עבדתי המשיך לשלם לי משכורת סדירה כרגיל. פניתי לאחראים ע"מ לברר מה עליי לעשות. ענתה לי פקידה (שלא ידוע לי רמת האחריות שלה לנושאים הללו) שזהו כסף שמגיע לי והוסיפה הסברים מדוע (שלא השביעו את רצוני).
המשכתי כך לקבל משכורות סדירות במשך 5 חודשים. פניתי שנית, לאחר זמן מה, שוב במשאלה בנוגע לסכומים שהגיעו לכדי 20,000 ש"ח בסה"כ. קיבלתי את אותה תשובה הנ"ל.
פניתי בשלישית ופקידה אחרת ואמרה שעליי להחזיר את כל הכסף שהוא כלל לא שייך לי.
יש לציין, שאין הכסף הנ"ל ברשותי כבר.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש סיבה אפילו סיבה קטנה שמגיע לך את הכסף שנכנס לחשבונך, אינך חייבת להשיב את הכסף, למרות שעכשיו הם מתחרטים וטוענים שאינו שלך. אם אין כל סיבה שהכסף מגיע לך, אלא שאירע טעות, או שרצו להבריח כספים דרך חשבונך, אין הכסף שלך, ואת חייבת להחזיר את המעות.

בהצלחה.