שינוי מקום בברכות – בקניון

שאלה:

שלום
לגבי דין שינוי מקום בקניון;
אם אני קונה אייס קפה עם עוגיה ומתיישבת לאכול בשטח החנות, ואז אח"כ יורדת לקומה למטה, ואני רוצה להמשיך לשתות את האייס, האם זה נחשב שינוי מרשות לרשות? כי אז הייתי בשטח של החנות, ועכשיו ירדתי בכלל לקומה אחרת.. או שקניון בכלל נחשב לרשות הרבים ואז אין שינוי מקום בכלל, ואם זה כך, האם כשני יוצאת לרחוב, אני צריכה לברך שוב? כי לכאורה זה מעבר מרשות הרבים לרשות הרבים ולא צריך לברך?!..
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

החנות עצמה נחשבת רשות פרטית של בעל החנות, המסדרונות הם כבר רשות משותפת, ממילא זה כמו אדם שיוצא מביתו לחדר המדרגות של הבנין, שנחלקו פוסקי זמנינו אם זה נחשב שינוי מקום, שכן יש כאן שינוי רשויות מבחינת הבעלות, אבל הכל תחת קורת גג אחת. בשו”ת בצל החכמה ח”ו סי’ ע נקט שזה לא נחשב שינוי מקום, וכן כתב באור לציון ח”ב פרק יב סעי’ טז, ואילו בס’ שמירת שבת כהלכתה פרק נד ס”ק כז כתב בשם הגרש”ז אויערבך שיציאה לחדר מדרגות מחייבת ברכה נוספת, כיון שיש שינוי בבעלות על המקום [חדר מדרגות משותף לכל השכנים], לכן עדיף לא לצאת, ואם יצאו – לברך שוב שהכל על משהו אחר, ואם אין – לא לברך פעם נוספת, ספק ברכות להקל.