לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פגישה עם בורא עולם או פגישת עסקים?

שאלה:

בס"ד
שלום עליכם.
אני נוסע בס"ד לחו"ל. הטיסה אמורה לנחות בשעה 05.30 לפנות בוקר ואז עלי לרוץ למהר לפגישות שיימשכו עד אחה "צ.
איך נוהגים במקרה זה עם תפילת שחרית והנחת תפילין.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

פשוט מאוד! לזכור שיש לך פגישה גם עם בורא העולם… והיא חשובה יותר מכל פגישה אחרת… אינני יודע מה זמני התפילה במקום בו אתה מגיע, אבל בודאי אין לוותר בשום אופן על תפילה כדין. לזכור שכל ההצלחה בחיים היא רק בעזרה משמים, כך שההשתדלות הכי טובה לפרנסה לא לוותר על התפילה חלילה….

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לא ביקשתי וויתור על תפילה .לא חושב שמישהו מכם יכול לקחת על עמו פסיקה כזו.

    מה נוהגים ?

    בישראל קיים מניין פועלים מוקדם לפנות בוקר.
    ראיתי מניחים תפילין בתפילת מנחה.
    ראיתי מתפללים ללא תפילין ואח"כ מניחים תפילין עם קריאת שמע.

    ציפיתי לתשובה מנחה .

    אם איכם יודעים .זו גם תשובה.

    תודה.

  2. אנחנו יודעים דוקא… מנין פועלים אפשר לעשות, ולהתחיל אותו אחרי זמן הנחת תפילין שזה כעשר דקות אחר עלות השחר, כל שאר האפשרויות זה כבר ויתור שאין לעשות.