חלב קר שנשפך לתוך סיר בשרי קר

שאלה:

סיר עם תבשיל בשרי שעמד במקרר ונשפך עליו שקית חלב שהוצאנו מהמקפיא ושמנו במדף מעליו ונזל המון חלב גם לתוך הסיר, מה דין הסיר?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהכל קר אין בעצם בעיה די ברחיצה טובה, אא"כ זה היה כך שהחלב שהה בתוך הסיר הבשרי 24 שעות רצוף, שאז יש דין כבוש כמבושל, ויש צורך בהכשרה.

על אופן ההכשרה במקרה כזה ראה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הגעלה בתוך סיר רותחים מועילה, ובדיעבד למלאות ולרוקן במים שלושה ימים רצופים כל פעם יממה שלמה, גם מועיל.