אדם שחי בזוגיות עם גבר, האם מצטרף למנין?

שאלה:

שלום!
במקום עבודתי התקבל עובד הנראה כבחור דתי ששומר תורה ומצוות, אבל הוא סיפר שהוא חי בזוגיות עם גבר נוסף.
הוא לא רואה בכך סתירה לשמירת המצוות, והוא משתתף קבוע במניינים למנחה וערבית.
שאלתי היא, האם הוא מצטרף למניין כעשירי?

תשובה:

שלום וברכה

אדם חוטא מצטרף למנין, רק מחלל שבת בפרהסיה, או אדם שמומר להכעיס אפילו לדבר אחד, שדינו כמומר אינו מצטרף. ולכן כאן שהוא עושה לתיאבון אין לומר שאינו מצטרף למנין (ראה משנה ברורה סי' נה ס"ק מו). אבל כמובן קשר רשעים הוא תועבה, ולכן ודאי שאם הרעיון של מנין הוא ששם השכינה שורה, אדם שחוטא בדבר כזה שהכל יודעים שהוא מתועב לגמרי על פי תורה, אין זה מנין ראוי ויש להשתדל שיהיו מלבדו עשרה יהודים יראי שמים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    לא מובן לי איך החולה נפש הזה סובר שלא סותר לשמירת תורה,הרי דבר מפורש בתורה, אא"כ אינו אוחז שהתורה מחייבת בכל פרטיה, והכופר בתורה שבכתב דינו כגוי כמפורש ברמב"ם בכ"מ

  2. בס"ד
    ע"פ דברי השואל, החוטא הנ"ל אומר שאינו סותר לתורה, כלומר אינו מאמין בה או במקצתה
    ומבואר בר"מ כ"מ (הל' שחיטה ועוד) דכה"ג אינו כישראל

  3. השאלה אינה מה הוא אומר אלא למה הוא אומר, כל חוטא בחטא מסויים במזיד אומר דבר כזה… היום אנחנו פחות מכירים מציאות כזו, כי אנשים מגדירים עצמם כחילונים, בעבר זה היה מצוי…