קנה מצווה בדולרים והשתנה השער בשעת התשלום כמה ישלם?

שאלה:

אדם שקנה עלייה בחגים והמכירה היתה לפי דולרים, כאשר ידוע שהתשלום הוא בשקלים.
[המכירה בדולרים, לכאורה לצורך שפסיכולוגי עולה המחיר יותר בקל]
אם התשלום הוא במהלך השנה, כיצד עליו לשלם.
האם לפי הדולר שביום הקניה של העלייה, או לפי דולר שביום התשלום.

אם משלם בדולר בפועל לכאורה אין שאלה. השאלה היא כשמשלם בשקלים והדולר עלה או ירד.

תשובה:

שלום וברכה,

הקנייה נעשית בדולרים, ועליו לשלם בדולרים, או את השווי של הדולרים של שעת התשלום. ולכן אם הדולר עלה או ירד כשם שיכול לשלם בדולרים ממש כמו כן משלם את השווי הדולרים של שעת התשלום.

בהצלחה.

מקורות:

דולרים נחשבים למטבע גם במדינה זרה, ולכן חובת הקונה לשלם בדולרים. לגבי ריבית יש שחששו שהדולר נידון כפירות, ובזה יש לדון האם התחייב דולרים או שווי, אבל ריהטת הפוסקים שדולר הינו מטבע, ורק לגבי ריבית החמירו, ולכן חייב לשלם דולרים, ולחילופין מחיר של דולרים של שעת התשלום.