עסק לא מדווח כהשתדלות בפרנסה

שאלה:

בס"ד
נאמר שאני מוכר מוצרים מסוג מסויים, שאני קונה אותם דרך האינטרנט,
ומדובר על מוצרים שנקנים בזול ונמכרים גם כן בזול עם רווח מועט מאד, בקהילה שמחפשת לקנות בזול.
מדובר על עסק שיכול להניב עשרות שקלים בחודש, כנראה לא הרבה יותר. זה בגדר של השתדלות בפרנסה.
האם מותר מבחינה הלכתית בלי לפתוח תיק עוסק פטור? (ביזבוז הזמן עם הבירוקרטיה של כל הרשויות הקשורות לזה, יחד עם הצהרת הון וכו' למי שמכיר, ממש לא משתלם להתחיל עם זה בשביל העסק שאני מתאר)

תשובה:

שלום וברכה,

מבחינה הלכתית אין בעיה לעסוק מבלי לפתוח תיק של עוסק פטור. מאחר ואתה בין כך פטור מתשלומי מס. הבעיה היא עם הרשויות – לא מומלץ לפתוח עסק שלא מורשה, בפרט כאשר העסק מפורסם באינטרנט, הרשויות עלולות לחשוב שאתה מרוויח הרבה ומבריח מסים.

בהצלחה.