בר מצוה שלא בזמנה בספירת העומר

שאלה:

בני חוגג בר מצוות בד' באיר האם יש אפשרות להקדים את זה לר"ח אייר( גם ללא סיום מסכת שאז זה סעודת מצווה, ואין בעיה לרוב הדעות)אם כן אשמח לדעת את המקור, תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול להקדים את השמחה, אבל זה יהיה בלי מוזיקה.

בסעודת בר מצווה אם היא נעשית ביום הבר מצווה נחלקו הפוסקים אם מותר לעשות בסעודה זו גם ריקודים ומחולות, כיון שיש סוברים שבאופן זה היא אינה סעודת מצוה אא”כ החתן דורש בדברי תורה וגם אז אינה במעלה של בר מצוה ביום הבא מצוה. והמיקל יש לו על מי לסמוך. אך אם היא ביום אחר ואין זה סעודת מצווה אמיתית אין להתיר ריקודים ומחולות.

גם בסעודת ברית שהיא סעודת מצוה יש מקילים.

מקורות:

ביש”ש ב”ק ז,לז מבואר שסעודת בר מצוה סעודת מצוה היא, ובשאר סעודות מצוה, משמעות דברי המ”ב תצג,ג שמותר לעשות ריקודים ומחולות, וכך כתב האגרות משה או”ח ב,צה ואבן העזר א,צז וכן במשנה הלכות ו,קט ויחוה דעת ו,לד. אך המנחת יצחק א,קיא מביא דברי הדעת קדושים שאוסר, וכן כתב בשו”ת שרגא המאיר ב,יג ובחבלים בנעימים ד,יא. וכאשר זה לא ביום הבר מצוה ראה בהליכות שלמה פרק יא סעיף יז ובהערה 65.