לתבוע את הלווה שמאחר את הפירעון

שאלה:

אדם שהלווה כסף ועשו ביניהם שטר שההלוואה תוחזר יום למחרת והלווה לא החזיר הכסף, מה הדין מבחינה הלכתית? האם מותר לדרוש ממנו חזרה את ההלוואה ?

תשובה:

שלום וברכה,

בהחלט מותר לדרוש ממנו את הכסף בחזרה במועד הפירעון. והלווה שמעב את הפירעון עושה שלא כדין.

אם ברור שאין ללווה מהיכן לפרוע יש איסור לתבוע את הלווה וכמו שכתוב "לא תהיה לו כנושה" אמנם האיסור נאמר דווקא במקרה שידוע למלווה שאין לו מעות לפירעון החוב. אבל אם אינו יודע ברור מה מצבו מותר לתובעו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"צ ריש סימן צז ובכסף הקדים שם.