רכישת תמונות מאתר דרך צד שלישי

שאלה:

שלום וברכה!
באתרי הורדת תמונות עלותה של תמונה בודדת יקר מאוד.
ישנם כאלו שיש להם מנוי גדול וכל תמונה עולה להם כמה שקלים, והם מורידים עבור לקוחות פרטיים תמונה ומוכרים אותה ללקוח הפרטי בסכום קטן יחסית (קצת יותר ממה שעולה להם).

שאלתי; האם מותר לרכוש דרכם תמונה בזול?
האם אני יכול להחשיב את רוכש/ת התמונה כעובד/ת שלי שקנה לצורכי (במקרה שלי הרוכשת עצמה מעצבת גרפית, כך שאני יכול להתייחס לכך שהיא עובדת אצלי בעיצוב וחלק מעבודתה היא להשיג את התמונות הקנויות).

תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שקנה תמונות אם לא צוין במכירה שהרכישה לצורך פרטי ולא לצורך מסחרי, אין סיבה לאסור עליו למכור לאחרים ולהרוויח. ואם צוין שהמכירה לצורך אישי בלבד, אסור לו להמשיך לשווק.

אם הקונה הוא גרפיקאי, וקונה תמונות כדי להפיק עבודות ללקוחות, נחשב שקונה לצורך אישי – כדי להפיק עבודה גרפית. והלקוח של הגרפיקאי נחשב שקונה תמונה אלא קונה עבודה גרפית.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על המענה, אך דומני שהשאלה לא הובנה.

    גם אני וגם חברי עובדים כגרפיקאים.
    אבל אני אין לי מנוי באתר של התמונות ותמונה בודדת עולה 80 שח.
    הוא יש לו מנוי (מנוי עולה הרבה כסף), ולכן כל תמונה עולה לו רק 8 שח.

    כעת, אני צריך תמונה מסוימת, אז אני שולח לו את מספר התמונה.
    הוא קונה את זה במחיר מוזל ושולח רק אלי.
    רק אני עושה שימוש בתמונה לצורך עיצוב, והוא לא עושה בה שימוש כלל.

    אני משלם לו את המחיר שהוא משלם להם, אבל מוסיף לו 2 שקל כדי שירוויח משהו מהתיווך.

    מה הדין?

  2. מאחר והוא קונה ויכול להשתמש בה עבורו, יכול להעביר את הזכות הזו עבורך. ולכן מותר לך לרכוש ממנו תמונות, אם רק אתה משתמש בהם.