קניית מוצר פגום על מנת לתבוע את החברה

שאלה:

שלום וברכה!
ראיתי מוצר במכולת שהינו פגום , האם מותר לי לקנות אותו על דעת כך שאני מעוניין לתבוע את החברה ולקבל פיצוי מהם. יש לציין שאם אני עוזב את זה , או שאדם אחר יקנה או שהמכולת תעשה על זה החזרות והחברה כמובן לא תפצה את המכולת.

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שהפיצוי של החברה הינה כדי לפצות על עגמת נפש שנגרם ללקוח, ואם קונה בכוונה מוצר פגום  אין כאן עגמת נפש, ולכן אסור מלכתחילה לקנות כדי לבוע אותם.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן רלב סעיף י מבואר שאם הכיר הקונה בשעת המקח במום, נחשב שמחל על המום ואין לו זכות לביטול המקח, וכ"ש שלא יהיה לו זכות לדרישת פיצוי של עגמת נפש.