נוסע באופניים שהזיק בנסיעתו אופניים אחרות

שאלה:

שלום,
בחניית מסלול אופניים לקראת יציאה לטיול אופניים קבוצתי הושכבו אופניים על הקרקע (כמעט כל הרוכבים השכיבו אותם באופן כזה), ובא רוכב מתוך הקבוצה באופן רשלני ונתקל באופניו באופניים שהושכבו על הקרקע. כתוצאה מכך, הרוכב נפל על האופניים שהושכבו ועיקם את גלגל האופניים שהושכבו.
האם הוא חייב?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם האופניים הונחו במקום שניתן להבחין בהם, חייב הרוכב האופניים על הנזק שעשה כדין אדם המזיק.

בהצלחה.

מקורות:

אם ניתן להבחין באופניים נחשב הרוכב לאדם המזיק, כיון שבפעולת האדם הזיק, וכמבואר בתשובת הרא"ש כלל קא סימן ה לגבי רוכב על סוס והזיק שנחשב לאדם המזיק. דברי הרא"ש הביאם השו"ע חו"מ סימן שעח סעיף ח.

אם האופניים הונחו במקום שלא ניתן להבחין בהם, פטור המזיק – ראה שו"ע חו"מ סימן תיב.