תפילת שמונה עשרה מול גויים

שאלה:

אדם הנמצא ברכבת / מטוס / וכו' של גויים, וצריך להתפלל שמונה עשרה, ומתבייש לעמוד ולהתפלל מול כל הגויים שיחשבו שהוא אדם משונה… וגם מפחד קצת מאנטישמיות, האם יש עצה לזה?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש חשש לאנטישמיות או שמחמת הנסיעה לא יוכל לכוון יפה [מצוי בעיקר באוטובוס או במטוס צפוף] אפשר להתפלל בישיבה, אבל אם הענין הוא סתם בושה, "אל יבוש מפני המלעיגים עליו בעבודת ה'"… כאשר יש שם נשים שאינן צנועות יש בעיה נוספת של ערוה, לכתחילה יש לסוב גופו מהם ובדיעבד לכל הפחות יעצום עיניו, ראה פרטי דין זה בסי' עה.