צמר גפן על העין בשבת

שאלה:

שלום לכם.
האם יש מקום להתיר להניח קומפרס של צמר גפן טבול בתה על עין אדומה? לכאורה התה הוא דרך לכלוך כמו שמקילים בסמרטוט על דם, ואזי גם סוחט דכובס לא יאסר, וסוחט דצריך לנוזלים – אה"נ, יקפיד שלא יסחט על העין, ואם יזהר לא יהיה זה פסיק רשיה.).
ומה הדין בשקיק תה עצמה?
תודה רבה,
בברכת התורה

תשובה:

שלום וברכה

אם יזהר שלא לסחוט כלל וזה אכן לא פסיק רישא יש להקל, אבל באופן שפסיק רישא שיסחוט, הכריע הגרש"ז אויערבך להחמיר למעט צורך גדול מאוד שיש חולי ואין כל דרך אחרת, ומאוד הזהיר להמנע מכך למרות הצדדים הנ"ל. כמובן הכל מדובר באופן שאין בעיה של רפואה בשבת.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק לב סעי' נט, ופרק לה סעי' ב.